Bliv medlem af Grænseforeningen, Danmarks store kulturelle forening, og støt det danske arbejde i Sydslesvig
Sydslesvigske Børns Ferierejser

Et af Grænseforeningens vigtige områder er hvert år at få så mange danske sydslesvigske børn som muligt på ferie i Danmark. Så kan de opleve en rigtig dansk hverdag fra
morgen til aften, og derved blive mere fortrolige med det danske sprog, den danske mentalitet og levevis.

Arbejdet med at få de sydslesvigske børn til Danmark bliver koordineret af Feriekontoret i Flensborg. I 2013 fik godt 500 børn/ elever fra Sydslesvig en sommerferieoplevelse i Danmark.

Siden 1919 har tusindvis af sydslesvigske børn haft stor glæde af ferien her nord for grænsen.
Mange forældre vælger selv at aflevere og hente deres børn hos den danske værtsfamilie - en mulighed man selv kan aftale. Det knytter bånd også mellem de voksne, og vi har mange eksempler på, at der er skabt livslange kontakter og venskaber over grænsen.

Så hvis dine børn mang ler en legekammerat i sommerferien, eller der er blevet lidt for stille derhjemme efter dine egne børn er flyttet hjemmefra, var det måske en idé at blive ferievært for et dansk sydslesvigsk barn? Eller du kender måske nogle der er interesseret? Så vil vi gerne høre fra dig!

Børnene, som alle er dansktalende, kommer i 2014 til Danmark enten den 5. eller 19. juli. Den 1. hjemrejse er ligeledes den 19. juli, og den sidste hjemrejse er den 2. august.

Henvendelse til: Niels Jørgen Kjærsgaard på tlf. 2184 8470 eller
mail: njknbk@home3.gvdnet.dk

Læs evt. mere på www.feriebarn.dk